Deze goudkleurige drank dankt zijn kleur aan de specerij kurkuma en geeft je immuunsysteem een megaboost.
1. Verwarm de melk in een steelpannetje op middelhoog vuur en voeg de specerijen toe. Laat het 20 minuten op zacht vuur koken en roer af en toe.
2. Giet het drankje door een zeef in twee hoge glazen en meng er voor een zoete touch wat honing door. Now, just sit back and relax…
Tip Wil je echt zeker zijn dat er in jouw amandelmelk geen kunstmatige toevoegingen zitten? Maak het dan zelf! Week 250 gram ongebrande zoete amandelen 8 tot 12 uur in 1 liter water. Giet af en meng (opnieuw) met 1 liter water en een snuf zeezout in een keukenmachine, mix 2 minuten. Leg een kaasdoek over een kom of neem een fijne zeef en schenk de amandelmelk erdoor.
Credits recepten: Rens Kroes; Fotografie: Mitchell van Voorbergen.
Voor 2 personen