Het lekkere van deze golden-chiapudding is dat je hem de avond van tevoren al bijna helemaal klaar kunt zetten. Zouden we aanraden overigens! Anders moet je twee uur wachten voordat de chia is opgesteven in de cashewdrink – maar kan hoor, alles mag. Top hem de volgende dag af met je favoriete fruit uit het seizoen, beetje nootjes en voor de crisp van kokosvlokken erbij, et voilà: deze golden chiapudding is je perfecte ontbijtje.
1. Pel de sinaasappel. Doe de partjes sinaasappel met de cashewnotendrink, kurkuma, peper, gember en kaneel in een blender en mix tot een glad geheel. Meng het chiazaad erdoor, roer goed door en zet in de koelkast.
2. Laat minimaal 2 uur of een nacht in de koelkast staan zodat het chiazaad de drink kan absorberen.
3. Serveer de chiapudding met vers fruit, kokoschips of ongebrande noten.
Voor 1 persoon
Bereidingstijd 10 minuten; Koeltijd minimaal 2 uur
Topping
Verder nodig: blender