Gnocchi ovenschotel met spinazie

Gnocchi ovenschotel met spinazie

We gaan voor lekker easy met deze gnocchi-ovenschotel met spinazie. Het lekkerste is met verse spinazie, die je even opbakt, maar je kunt het ook met diepvriesspinazie doen – zorg dan wel dat het overtollige ontdooivocht zoveel mogelijk is uitgelekt. Oh, en niet vergeten: je hoeft diepgevroren spinazie minder lang te bakken. Geniet van deze gnocchi-ovenschotel!

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 180 °C.

2. Kook de gnocchi in 2-3 minuten gaar.

3. Kook de eieren in 8 minuten hard. Laat de eieren schrikken in koud water, pel ze en snijd ze in plakjes.

4. Snipper de ui, snijd de knoflook fijn en snijd de zongedroogde tomaatjes in kleine stukjes.

5. Giet een klein scheutje olie in een pan en fruit de ui en knoflook aan. Voeg de spinazie toe, snufje zout en peper erbij, de zongedroogde tomaatjes en gnocchi, even roeren en dan kan het vuur uit.

6. Vet een ovenschaal in en schep het gnocchi-mengsel in de schaal. Doe de spinazie erbij en verdeel de eieren over de bovenkant. Tot slot wat geraspte kaas erover.

7. Zet de ovenschaal 15 minuten in de oven totdat de kaas gesmolten is.

Voor 2 personen

Bereiding 15 min. + 15 min. in de oven

  • 400 gr gnocchi
  • 2 eieren
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 8 zongedroogde tomaatjes
  • olie
  • 300 gr spinazie à la creme (ontdooid)
  • zout en peper
  • 75 ml kookroom
  • 50 gr (vegetarische) geraspte kaas

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine