gnocchi met ansjovis & salie

gnocchi met ansjovis & salie

Dit recept van vis-expert Bart van Olphen zet je in snel op tafel. Ze zilte smaak van ansjovis combineert goed met de gnocchi en de knapperige salieblaadjes maken het recept helemaal af.

Bereiding

1 Week de ansjovis in lauw water of lauwe melk. Dep droog.

2 Klaar de boter. Zet een steelpan op middelhoog vuur en smelt de boter volledig, zonder dat deze bruin wordt. Zet de pan naast het vuur. Schep met een lepel de witte melkbestanddelen uit de boter.

3 Zet de pan op het fornuis en draai het vuur middelhoog. Bak de blaadjes salie in de boter knapperig. Haal de pan van het vuur, schep de blaadjes uit de pan en leg op keukenpapier.

4 Kook de gnocchi volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel de gnocchi over vier borden. Schenk de salieboter over de gnocchi en bestrooi met wat peterselie en peper.

5 Verdeel de salieblaadjes en de ansjovis over de gnocchi en dien direct op.

Recept: Bart van Olphen

4 personen

– 1 blikje ansjovisfilet in olijfolie van 50 g

– melk (om de ansjovis in te ontzilten)

– 250 g boter 

– 1 bosje salie

– 500 g gnocchi

– platte peterselie

– witte peper uit de molen


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine