Dit glutenvrije gerecht maak je met zwarte risottorijst en de combinatie van de risotto met manchegokaas en de gegrilde groente is geweldig. Het kost even wat tijd, maar dan zet je wel een goddelijk bord eten voor je neus.
1 Verwarm de oven voor op 200 °C. Verhit 3 el olijfolie in een koekenpan en fruit de lente-ui met de geraspte schil van de citroen en sinaasappel
2 Verwarm in een steelpannetje de rode wijn, sherry en groentebouillon
3 Voeg de rijst bij de lente-ui in de koekenpan en roer tot de rijst glazig is.
4 Voeg de bouillon met een soeplepel voor soeplepel toe en blijf roeren tot alle bouillon is opgenomen. Na circa 20 minuten moet de rijst romig maar nog al dente zijn.
5 Voeg 100 g van de machego toe en naar smaak wat peper
6 Meng voor de gegrilde groente de ui-ringen, paprika reepjes en azijn en laat even staan.
7 Verwarm de grillpan op laag vuur en gril de ui-ringen en paprika repen in olijfolie. Dek eventueel af met aluminiumfolie en draai af en toe om zodat ze mooi donkerbruin worden. Verwijder de folie als de uien gaar zijn.
8 Maak op het bord een mooie bol risotto, leg er de gegrilde groenten op besprenkel met de rest van de kaas.
6 personen
Voor de risotto
• 1 lente-ui, fijngesneden
• geraspte schil van 1 sinaasappel
• geraspte schil van 1 citroen
• 150 ml rode wijn
• 50 ml sherry
• 1 l groentebouillon
• 250 g zwarte risotto rijst
• 150 g manchego kaas, geraspt
• olijfolie
Extra
• peper naar smaak
Voor de gegrilde groente
• 2 rode uien, in ringen
• 2 paprika’s, in repen
• 2 el balsamicoazijn
• 4 el extra vergine olijfolie