Gierst op Marokkaanse wijze

Gierst op Marokkaanse wijze

Serveer deze frisse, knapperige salade met gegrilde groentespiesjes en platbrood voor een simpele doordeweekse maaltijd.

Bereiding



1. Verwarm de oven voor tot 200 °C.

2. Leg de aubergines en wortels in een grote ovenschaal en besprenkel ze met de olijfolie. Voeg de helft van de rozenharissa toe en meng. Zet de groenten 30 minuten in de oven en schep ze om. Voeg de gekookte gierst toe en schep om. Zet het geheel nog 15 minuten in de oven.

3. Meng de yoghurt met de rest van de rozenharissa en 1 eetlepel water tot een glad geheel.

4. Bestrooi de geroosterde groenten en gierst met de granaatappelpitten, bladpeterselie- en muntblaadjes en besprenkel alles met een scheutje olijfolie.
 
 

Voor 4 personen

Voorbereiden / bereiden: 15 min / 45 min

  • 3 aubergines, in dikke schijven
  • 300 g kleine wortels
  • 3 el olijfolie (plus extra voor erover)
  • 4 el rozenharissa
  • 200 g gepelde gierst,
  • gekookt
  • 150 g yoghurt
  • pitten van 1 granaatappel
  • 1 bosje bladpeterselie, blaadjes losgehaald
  • 1 bosje munt, blaadjes, Losgehaald




 


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine