Gevulde wraps met geroosterde groenten

Gevulde wraps met geroosterde groenten

Perfect voor een lunch to go: deze veelzijdige wraps vul je met alles wat jij lekker vindt. Zoals je ziet hou ik erg van geroosterde groenten, hummus en deze verbluffend lekkere zelfgemaakte tzatziki.

Bereiding

Geroosterde groenten
1. Verwarm de oven voor tot 180 °C.

2. Snijd de groenten grof en verdeel ze over een grote bakplaat.

3. Besprenkel alles met de olijfolie en strooi het zout erover.

4. Zet het geheel 25-30 minuten in de oven, of tot de groenten gaar en zacht zijn. Zet apart.

Tzatziki
1. Rasp de komkommer en laat in een grote zeef boven een kom uitlekken. Knijp het vocht er zoveel mogelijk uit en doe de komkommerrasp dan in een grote kom.

2. Voeg de rest van de ingrediënten toe en meng goed.

3. Maak af met een scheutje olijfolie.

Wraps serveren
1. Bestrijk de tortilla’s met hummus of een dip naar keuze.

2. Voeg de geroosterde groenten, geraspte wortel en kerstomaatjes toe.

3. Schep er flink wat tzatziki op en strooi de zonnebloem- of pompoenpitten erover.

4. Rol alles stevig op.

Voor 2 wraps

Voor de wraps

  • 2 tortilla’s (naar keuze)
  • 6 el hummus/doperwten dip/paprikadip
  • 1 wortel, geraspt
  • 4 kerstomaatjes
  • 1 el geroosterde zonnebloem- of pompoenpitten

Voor de geroosterde groenten

  • 1 ui
  • 2 paprika’s
  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • 2 el olijfolie
  • ½ tl zeezout

Voor de tzatziki

  • ½ komkommer
  • 120 g kokosyoghurt of andere plantaardige yoghurt
  • 2 el gehakte dille
  • 1 el gehakte verse muntblaadjes
  • sap van ¼ citroen
  • 1 teen knoflook, fijngesneden
  • ½ tl zeezout
  • snufje zwarte peper
  • 1 el olijfolie (optioneel)

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine