Tomaten in saus, tomaat in een salade of wat dacht je van gevulde tomaat? Met feta en olijven! We zijn in Nederland maar wat dol op tomaten, in een gerecht of los om te snoepen. Maar vullen dat doen we niet zo snel, terwijl het wel heel goed kan. Let’s do it! Het klaarmaken van deze gevulde tomaat met feta-olijvenmix is een fluitje van een cent en de oven doet het meeste werk voor je – ideaal.
1. Verwarm de oven voor tot 200 °C.
2. Was de tomaten en snijd ze kruislings in tot ongeveer 1 centimeter voor het einde. Als je de parten iets uit elkaar haalt krijg je een stervorm.
3. Verkruimel de feta in een kom. Snijd de olijven in stukjes en doe ze bij de feta. Voeg de Italiaanse kruiden en de olijfolie toe, meng goed.
4. Vet de ovenschaal in met olijfolie of boter, zet de tomaten erin en vul ze met het feta-olijvenmengsel.
5. Bestrooi met de pijnboompitten en een snuf peper.
6. Bak de gevulde tomaten 20 minuten in de oven.
7. Haal de tomaten uit de oven en garneer met de peterselie.
Voor 1 persoon
Ook nodig