Gevulde portobello’s

Gevulde portobello’s

Kelving: ‘Over het algemeen ben ik niet zo’n fan van champignons, maar met een flinke lading kaas eroverheen wordt dit een heerlijk gerecht. Daarnaast is de portobello met een overvloed aan vitamine B zeer gezond.’ Ellen: ‘Dit is een heel makkelijk recept om voor zowel hem als haar te maken, omdat de variatie slechts in de topping zit. Kel gebruikt zóveel toppings dat de portobello nauwelijks meer zichtbaar is. Mijn versie is wat subtieler, maar minstens zo lekker.’

Bereiding



Voor hem en haar
1. Verwarm de oven voor tot 200 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.

2. Bereid de parelcouscous volgens de instructies op de verpakking.

3. Maak intussen de portobello’s schoon met een borsteltje en verwijder de stelen. Snijd de steeltjes fijn. Bestrijk de portobello’s met de helft van de olijfolie, leg ze op de met bakpapier beklede bakplaat en bak ze 10 minuten in de oven.

4. Verhit de rest van de olijfolie in een koekenpan en bak de ui, spinazie en portobellosteeltjes 4-5 minuten. Schep de nootmuskaat en het citroensap erdoor en voeg de couscous in delen toe.

5. Neem de pan van het vuur en meng de koriander erdoor. Breng het mengsel op smaak met zout en peper.

6.  Vul de portobello’s met het parelcouscousmengsel.

Voor haar
Garneer de portobello met de verkruimelde geitenkaas, de granaatappelpitjes en korianderblaadjes.

Voor hem
Garneer de portobello met de oude kaas, zongedroogde tomaatjes en korianderblaadjes.
 

Voor hem en haar

  • 40 g parelcouscous
  • 2 grote portobello’s
  • 2 el olijfolie
  • 1 sjalot, gepeld, fijngesnipperd
  • 100 g spinazie
  • 1 tl nootmuskaat
  • 1 el citroensap
  • 2 el gehakte koriander, plus extra om te garneren
  • zout
  • versgemalen peper


Voor haar

  • 30 g geitenkaas
  • 1 el granaatappelpitjes


Voor hem

  • 30 g oude kaas, geschaafd of geraspt
  • 2 zongedroogde tomaatjes, grof gehakt






 


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine