Deze gevulde pesto portobello’s zijn lekker om te serveren met een groene salade erbij of als voorgerecht.
1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
2. Leg de portobello’s in de ovenschaal.
3. Mix in een kommetje het citroensap met het knoflookpoeder, tamari en 20 milliliter water. Smeer de portobello’s volledig in met het citroenmengsel. Laat minimaal 45 minuten marineren. Smeer de portobello’s dan nog eens in, bedek de schaal met aluminiumfolie en zet vervolgens 20 minuten in de oven.
4. Doe de pijnboompitten, basilicum, knoflook, zout, edelgistvlokken en 50 gram courgette in de keukenmachine en maal tot een grove pesto.
5. Snijd de rest van de courgette en paprika super klein. Meng door de pesto.
6. Vul de portobello’s met de pesto en zet nog eens (dit keer zonder aluminiumfolie) 15 minuten in de oven.
Voor 4 stuks
Bereiding 45 minuten (+ 45 minuten wachttijd)
Benodigdheden