Gevulde paprika’s met linzen & olijven

Gevulde paprika’s met linzen & olijven

Tomaten in plaats van paprika is ook een optie, en sneller ook; die hoeven niet eerst geroosterd te worden.

Bereiding

1. Verwarm de oven tot 200 °C.

2. Rooster de paprika’s (in hun geheel) op het ovenrooster een minuut of 20 tot ze lichtgeblakerd zijn. Laat ze afkoelen in een pan met het deksel erop.

3. Spoel de linzen af met warm water en meng er direct erna de mosterd door.

4. Snij de olijven fijn en meng ze door de linzen. Spoel de kappertjes af met koud water om ze een beetje te ontzouten en meng ze ook door het linzenmengsel. Proef of er nog zout of peper bij moet. (Waarschijnlijk niet, want zowel de mosterd als de kappertjes zijn zout zat.)

5. Haal het vel van de inmiddels afgekoelde paprika’s en snij ze doormidden. Haal de zaadlijsten eruit. Neem de paprika’s apart van de vulling mee. Verbrokkel de feta of de geitenkaas en hou ook apart. Een scheut extra vierge olijfolie erover doet het altijd goed!

voor 1 portie

  • 2 paprika’s
  • 50 g linzen (uit blik)
  • 1 el mosterd
  • 50 g groene olijven
  • 25 g kappertjes
  • zout en peper, naar wens
  • 25 g feta of geitenkaas
  • extra vierge olijfolie

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gouden kookboek