Gevulde lamsbout op z’n Italiaans

Gevulde lamsbout op z’n Italiaans

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 240°C. Leg de gevlinderde bout plat op een houten snijplank en leg de driehoekjes pecorino erop.

2. Druk de artisjokharten plat en verdeel ze over de pecorino. Leg de ansjovisfilets, de kruiden en het broodkruim erop. Bestrooi royaal met zeezout en zwarte peper. Sprenkel er de helft van de olijfolie over.

3. Rol het vlees met beide handen stevig op vanaf de korte kant. Bind er keukentouw omheen – goed strak – met steeds 3 cm ertussen en leg de rollade in een braadslee. Besprenkel het vlees met de rest van de olijfolie en schenk 50 ml water op de bodem. Braad het vlees 20 minuten in de oven, verlaag de temperatuur dan naar 160°C en braad het nog eens 1 ½ uur. Laat het vervolgens 10 minuten rusten voor je er dikke plakken van snijdt. Serveer warm of koud.

Per portie (10) 570 kcal, 37,8 g vet (15,9 g verzadigd), 54,8 g eiwit, 2,3 g koolhydraten, 0,4 g suikers

Voor 8–10 personen

  • 1 lamsbout van ca. 2,4 kg, ontbeend en gevlinderd
  • 120 g pecorino romano, in plakken en vervolgens in driehoekjes gesneden
  • 5–6 gegrilde artisjokharten
  • 14 ansjovisfilets, uitgelekt
  • grof gehakte munt, rozemarijn en bladpeterselie, van elk kruid 2 el
  • 2 el grof broodkruim
  • 2 el olijfolie

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gouden kookboek