Voor koolrolletjes zijn groene- of savooiebladeren ideaal. Verwijder de buitenste bladeren en trek dan voorzichtig de beste eraf; houd ze zo gaaf mogelijk. Snijd de rest in reepjes voor een salade.
1 Verwarm de oven voor op 180 ºC. Sauteer de prei en wortels een paar minuten in de olie. Voeg de knoflook, het komijnzaad en een scheut water toe, plus wat zout en peper. Leg het deksel op de pan en laat de groenten 5 minuten smoren, tot ze zacht zijn. Roer geregeld en voeg wat water toe als de groenten aankoeken.
2 Blancheer de koolbladeren, laat ze uitlekken en leg ze op een werkvlak. Schep de amandelen, dille en feta door de groentemix en schep hiervan 3 eetlepels in het midden van elk blad.
3 Rol de bladeren op en leg ze met de naad naar beneden in een ovenschaal. Druppel er wat olie over, leg het deksel op de pan en bak de rolletjes 15 minuten. Bestrooi ze met amandelen en serveer.
4 personen
• 2 el olijfolie, plus extra
• 1 prei, fijngesneden
• 750 g wortels, gesneden
• 4 tenen knoflook, fijngehakt
• 1 tl komijnzaad
• 8 grote savooiekoolbladeren
• 25 g geroosterde amandelen, gehakt, plus extra
• 1 el gehakte dille
• 50 g feta, in blokjes