Een zomers gerechtje dat je kunt serveren als lunch of licht voorgerecht. De tomatensalsa zorgt voor een friszoete touch. Glaasje witte wijn erbij en genieten maar!
1 Hak de tentakels fijn met basilicum, peterselie, rozemarijn en knoflook. Meng met citroenrasp, broodkruimels, wat olijfolie, peper en zout.
2 Vul de inktvishulzen met het mengsel, sluit ze met cocktailprikkers. Bestrijk ze met olie, zout en peper. Rooster de hulzen, draaiend, op de heetste plek van de barbecue gaar en mals. Tomatensalsa is hier heerlijk bij.
Per portie 405 kcal; 19,4 g vet (3 g verzadigd); 34,9 g eiwit; 21,6 g kh; 0,9 g suikers
2 personen
• 4 pijlinktvissen, schoongemaakte hulzen en tentakels
• 1 bosje basilicum
• 1 bosje peterselie
• 1 bosje rozemarijn
• 2 tenen knoflook
• geraspte schil van ½ citroen
• 50g broodkruimels
• olijfolie
• tomatensalsa, voor erbij