Een chic hapje maken van gevulde eieren: laat dat maar over aan een Italiaan. In deze versie ‒ uove ripiene ai funghi ‒ is aan de vulling gedroogd eekhoorntjesbrood toegevoegd. Ook lekker: een drupje truffelolie en wat truffeltapenade door de vulling. Aan jou de keus, maar smullen wordt het zeker!
1. Kook de eieren in ca. 10 min hard. Laat ze schrikken, pel ze en laat 5 min. afkoelen in koud water. Week de paddesntoelen ica. 10 min. in lauw water, laat uitlekken en snijd ze fijn.
2. Snijd de tomaatjes fijn. Bak de paddenstoelen een paar minuten zachtjes in olie en breng licht op smaak met peper en zout.
3. Halveer de eieren, haal de dooieres eruit en prak ze grof. Meng met de tomaat, mayonaise, paddenstoelen en peterselie en vul de eihelften.
4. Bak het paneermeel in hete olie al omscheppend bruid en raps de kaas. Meng het paneermeel met de kaas en strooi over de eieren.
Credits: Productie & styling Marian Flint – Fotografie Willem Groeneveld – Receptuur & foodstyling Jankees Roggeveen
12 stuks: