Als je aan het afvallen bent, dan is dit gerecht geen goed idee. Maar voor alles en iedereen die dat niet doet: go for it! Deze gevulde aardappels met room en tijm zijn easy peasy om te maken, verslavend lekker en zelfs voor niet-aardappelfans een dikke aanrader. Heb je geen tijm in huis? Rozemarijn doet het ook fantastisch.
1. Breng in een grote pan ruim water met zout aan de kook. Boen de (ongeschilde) aardappels schoon en halveer ze in de lengte. Snijd als het nodig is een klein kapje van de bolle kant, zodat de helften mooi recht staan met de snijkant naar boven. Hol met de boor of een theelepeltje de aardappelhelften uit tot een bootje dat overal even (ruim ½ cm) dik is.
2. Kook de aardappelhelften 5 à 8 minuten tot ze net gaar zijn.
3. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Schep de aardappels voorzichtig uit de pan, laat ze uitlekken en zet ze in een ingevette ovenschaal.
4. Klop de room met het ei en de eidooier los, knijp de knoflook erboven en breng op smaak met zout en peper. Vul de aardappels tot de rand met het roommengsel en bak ze in de oven in ca. 10 min. gaar en goudbruin. Haal ze uit de oven en bestrooi met gehakte tijm.
LESS STRESS: Bereid de aardappels een dag van tevoren voor. Hol ze uit, kook ze, maak de vulling en bewaar ze onder plasticfolie in de koelkast.
Productie en styling Marian Flint – Fotografie Willem Groeneveld – Receptuur en foodstyling Jankees Roggeveen