Gevulde aardappel-koekjes

Gevulde aardappel-koekjes

Deze aardappelkoekjes zijn de perfecte party snack. Je pakt ze makkelijk op en ze zijn binnen no time verdwenen. De kruidige champignonvulling is een fijne verrassing.

Bereiding

Vulling

1. Verwarm de olie in een pan op middelhoog vuur. Fruit de ui 2 minuten  aan, voeg dan de knoflook, chilipeper en champignons toe. Bak 8 minu ten tot het meeste vocht uit de champignons is verdampt.

2. Voeg de komijn, oregano en Chinees vijfkruidenpoeder toe, breng op  smaak met peper en zout. Zet apart.

Aardappelkoekjes

3. Kook de aardappelen 15 minuten, tot je er makkelijk met een vork in  kunt prikken. Giet af en laat 2-3 minuten afkoelen.

4. Stamp de aardappelen tot een fijne puree. Meng de edelgistvlokken,  bieslook, zwarte peper, uienpoeder, het kleefrijstmeel, de kurkuma en het tapiocameel erdoor.

5. Maak je handen een beetje nat met olie of water en neem telkens 4 eetlepels van het aardappeldeeg. Maak er een bolletje van, duw hier een  holletje in en schep er een lepel van de vulling in. Vouw goed dicht en  druk voorzichtig plat tot een burger.

6. Verhit 0,5 centimeter olie in een pan op middelhoog vuur. Bak de aard appelkoekjes aan beide kanten tot ze goudbruin zijn.

7. Serveer de aardappelkoekjes als snack, bijgerecht of met een sausje.

Dit recept is afkomstig uit het gratis weekmenu met de kleurrijke recepten van Vegan soul food. Je kunt het hele weekmenu gratis downloaden door op onderstaande afbeelding te klikken.

Voor 12-14 koekjes. Bereidingstijd 45 minuten.

Voor de vulling

  • 1 el zonnebloemolie
  • 1 rode ui, fijngehakt
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1 rode chilipeper, fijngehakt
  • 250 g champignons, fijngehakt
  • 1 tl gemalen komijn
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 1 tl Chinees vijfkruidenpoeder
  • peper en zout

Voor de aardappelkoekjes

  •  1 kg kruimige aardappelen, geschild
  • 3 el edelgistvlokken (natuurvoedings winkel of -schap)
  • 10 g bieslook, gehakt
  • ½ tl gemalen zwarte peper
  • 1 tl uienpoeder
  • 80 g kleefrijstmeel (toko)
  • 1 tl gemalen kurkuma
  • 40 g tapiocameel (toko)
  • zonnebloemolie

 


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine