gestoomde vis met soja en sesamolie

gestoomde vis met soja en sesamolie

“Een eenvoudiger en gezonder gerecht bestaat er waarschijnlijk gewoon niet. Serveer het bijvoorbeeld met wat Aziatische groenten met knoflook, gember + vissaus, misschien wat zilvervliesrijst, misschien wat plakjes avocado.” – Gwyneth Paltrow

Bereiding



Vul een wijde ondiepe pan met water en breng dat aan de kook. Draai het vuur laag, zet een bamboe stoommandje in de pan en leg daar een stuk bakpapier, wat kool- of slabladeren of een bord in (zo voorkom je dat de vis gaat plakken). Leg de vis in het stoommandje, dek het af en stoom de vis tot hij niet meer glanst en mooi uiteenvalt als je er met een mesje tegen duwt; afhankelijk van de dikte van de vis vergt dit 5 a 10 minuten. Leg de vis op een bord en sprenkel er enkele druppels sojasaus en sesamolie over.



Dit recept komt uit het kookboek (H)eerlijk van Gwyneth Paltrow en Julia Turshen, vol lekkere en gemakkelijke recepten om er goed uit te zien en je geweldig te voelen (€ 10, Kosmos Uitgevers). 

Voor 4 personen

  • 4 witvisfilets van 150 g (bot, tong, kabeljauw, of andere goede en liefst lokaal gevangen vis)
  • sojasaus
  • warme geroosterdesesamolie


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine