Gestoofd konijn met pruimen & champignons

Gestoofd konijn met pruimen & champignons

Herfstige dag? Ga voor dit recept met gestoofde konijn met pruimen en champignons. Op-en-top comfortfood en heerlijk om te maken. Neem er lekker de tijd voor, zodat de smaken goed kunnen intrekken en de gestoofde konijnenbout malser dan mals wordt. Het recept is voor een grote groep van tien personen, maar als je de ingrediënten halveert heb je voor een flink gezin een heerlijk gerecht. Kortom, waar wacht je nog op? Ga voor konijn in rode wijn, met een fijn zoetje van pruimen. Verrukkelijk!

Bereiding

1. Begiet de pruimen met 250 ml rode wijn.

2. Bestrooi de stukken konijn met peper en zout en bak ze bruin in de olie. Neem het vlees uit de pan en doe over in een stoofpan. Fruit in dezelfde olie de wortel en de sjalotjes. Bestrooi met bloem, bak 1 min. door en blus af met de rest van de wijn. Voeg alles bij het konijn. Doe de fond, de laurierblaadjes en de rozemarijn erbij en breng tegen de kook aan.

3. Bak de spekjes knapperig en bak de champignons mee. Voeg dit bij het konijn, sluit de pan en stoof het vlees in ca. 40 min. gaar tot het loslaat van het bot. Voeg na 30 min. de pruimen toe, indien nodig ook de (pruimen)wijn, en laat verder gaar stoven.

Credits: receptuur Jankees Roggeveen – fotografie Willem Groeneveld

Hoofdgerecht 10 personen

  • ca. 400 g gedroogde pruimen zonder pit
  • 2 takjes rozemarijn
  • 1 fles (750 ml) rode wijn (bijv. een eenvoudige merlot)
  • 2,5 kg konijn, in stukken
  • 100 ml bakolie
  • 125 g winterpeen, in blokjes
  • 4 sjalotjes, gesnipperd
  • 4 el bloem
  • 600 ml kalfsfond
  • 250 g lichtgerookte spekblokjes
  • 400 g kleine kastanjechampignons
  • 2 laurierblaadjes

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine