Geroosterde wortel & pastinaak

Geroosterde wortel & pastinaak

Dit is een van mijn absoluut favoriete salades! Heet, warm, koud of ergens er tussenin… het maakt niet uit, want deze salade smaakt altijd goed. Wortelgroenten zijn eigenlijk het best in de wintermaanden – wanneer ze in het seizoen zijn – en zelfs nog beter na de eerste vorstperiode.

Bereiding



1. Verwarm de oven voor tot 200 °C.

2. Leg de wortels, pastinaken en laurierbladeren in een grote ovenschaal. Sprenkel de olijfolie erover en voeg de specerijen toe; meng alles goed. Druppel dan de honing erover en voeg naar smaak nog wat zout en peper toe. Zet het geheel 20 minuten in de hete oven. Draai alles dan om en zet de ]groenten nog 15 minuten in oven. Haal ze uit de oven en voeg de paneer toe.

3. Rooster alles dan nog 12 minuten.

4. Haal de ovenschaal uit de oven en voeg de spinazie en rozijnen toe. Meng de spinazieblaadjes met de olie en baksappen; maak gebruik van de nog aanwezige hitte om ze te laten slinken.

5. Garneer alles tot slot met de korianderblaadjes en nigellazaadjes. Serveer meteen.

Tip Je kunt deze salade makkelijk vegan maken door de honing te vervangen door dadelstroop en de paneer weg te laten.

 

  • 500 g babywortels, gewassen en grote exemplaren in de lengte gehalveerd
  • 500 g babypastinaken, gewassen en grote exemplaren in de lengte gehalveerd of in kwarten
  • 2 laurierbladeren
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 1 theelepel gemalen koriander
  • ½ theelepel nootmuskaat
  • ½ theelepel kaneel
  • ½ theelepel gemalen gember
  • 4 eetlepels honing
  • 300 g paneer, in blokjes
  • 160 g babyspinazie
  • 100 g (sultana)rozijnen
  • zeezout en versgemalen zwarte peper




VOOR HET SERVEREN:

  • handje korianderblaadjes
  • 1 eetlepel nigellazaad (kalonji)


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine