Vind jij bloemkool een van de saaiste groentes die er zijn? Je bent vast niet de enige, maar gehuld in deze Indiase tandoorikruiden wordt-ie ineens de Bollywoodster van de show.
1. Doe 200 ml van de yoghurt in een schaal en mix met de garam masala, de ketoembar, het uien-, chili- en paprikapoeder, het zout en de knoflook tot een marinade. Houd 2 theelepels van de marinade apart.
2. Smeer de bloemkool royaal in met de marinade. Leg op een barbecue en rook in 25 tot 30 minuten gaar met gesloten deksel. Prik voorzichtig met een mes in de kool om te checken of die gaar is.
3. Mix de achtergehouden marinade met de resterende yoghurt. Serveer als dip bij de geroosterde bloemkool.
De gratis BBQ-special van Food and Friends is uit, bomvol BBQ-recepten, verhalen en tips! Download deze special hier nu gratis. Veel BBQ-plezier.
Bereiding 40 minuten
Extra nodig: