Dit is een moderne variant van de panzanella-salade. Lekker veel groenten, kruiden en geroosterde kip, plus zoals het een goede panzanella betaamt: sneetjes brood in blokjes gesneden. Wil jij aan de slag met dit panzanella-recept? Begin dan wel een poosje van tevoren, zodat je de kip tenminste drie uur kunt marineren in een citroen-knoflookmengsel.
1. Marineer de kipfilets voor minimaal 3 uur in een marinade van rozemarijn, sap en rasp van 1 citroen, 3 el olijfolie, de knoflook en wat peper en zout.
2. Bak de kipfilets in een grillpan aan tot dat deze mooi goudbruin zijn, draai de filets om en bak ze in 20 min. op gematigd vuur of tot ze gaar zijn.
3. Voor de panzanella: Maak croutons van de stukken brood door ze met een beetje olijfolie en zout en peper op 185 graden ongeveer 10 minuten in de oven te roosteren. Meng de croutons met de tomaatblokjes, 1 el rode wijnazijn , de uiringen, basilicum, kappertjes en zout en peper naar smaak. Serveer de kip op de panzanella-salade met een partje citroen en eventueel salsa verde.
Credits recepten Bart van Olphen Fotografie David Loftus