Geroosterde groenten met druiven & linzen

Geroosterde groenten met druiven & linzen

Anna Jones was een van de eerste leerlingen van restaurant Fifteen in Londen. Ze deed het zo goed, dat Jamie Oliver haar persoonlijk in zijn foodteam vroeg. Na een samenwerking van maar liefst zeven jaar waarin ze uiteenlopende functies bekleedde, besloot Anna haar eigen pad te bewandelen. Als foodstyliste brengt ze twee kookboeken uit met de meest heerlijke recepten, zoals deze: geroosterde groenten met druiven en linzen – té lekker!

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Wrijf de zoete aardappels in met olijfolie, bestrooi met zout, leg ze op een bakplaat en rooster ze 20 minuten in de oven.

2. Haal de bakplaat uit de oven en verdeel de pompoenplakken en bloemkoolroosjes erover met nog wat zout en peper. Als het teveel groenten  zijn voor één bakplaat, verdeel de groenten dan over twee platen.

3. Besprenkel met wat extra olijfolie, schep alles om en rooster de groenten nog eens 30 minuten in de oven.

4. Leg als de groenten 25 minuten in de oven hebben gestaan, de druiven op een bakplaat en kneus ze licht. Bestrooi met de salie en tijm, besprenkel met olie en rooster ze de laatste 5 minuten mee tot de druiven kleverig zijn.

5. Doe ondertussen de linzen in een pan met de knoflook, tomaat en het laurierblad. Schenk de groentebouillon erbij tot het geheel net onderstaat. Breng aan de kook aan en laat 20 minuten op laag vuur staan, of tot de linzen gaar zijn en al het vocht is opgenomen. Voeg als de linzen te droog lijken te worden, wat extra heet water toe.

6. Haal de knoflook en tomaat uit de pan. Druk de knoflook uit de velletjes, prak ze met de tomaat en een paar lepels linzen uit de pan fijn, en roer ze met een paar eetlepels olijfolie weer door de inhoud van de pan. De linzen moeten lekker romig zijn.

7. Haal de bakplaat uit de oven, schep de groenten op een schaal en giet de achtergebleven vloeistof van de bakplaat in een kom. Voeg een flinke scheut olijfolie, het citroensap en wat zout en peper toe. Besprenkel de groenten met de dressing. Serveer met de linzen.

Credits Recepten Anna Jones  Fotografie  Matt Russell

Voor 4 personen

  • 4 kleine zoete aardappels
  • 1 pompoen, pitten verwijderd, in plakken van 1 cm (halvemaantjes)
  • 1 kleine bloemkool, in roosjes
  • flinke tros druiven
  • bosje salie
  • bosje tijm
  • sap van 1 citroen

Linzen

  • 400 g puy-linzen, gewassen
  • 4 tenen knoflook, ongepeld
  • 1 kleine tomaat
  • 1 laurierblad
  • 1 liter groentebouillon

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine