Geroosterde bloemkool steak met tahinsaus

Geroosterde bloemkool steak met tahinsaus

Als je niet naar New York kunt, zal New York naar jou toe moeten komen. Dit gerecht wordt normaal gesproken geserveerd in restaurant abcV op Union Square, maar wij hebben het thuis nagemaakt – met een paar gezondheidsjagertwists.

Bereiding

1. Verwarm de oven voor tot 150 °C. Verwijder de bladeren van de bloemkool en bestrijk de hele bloemkool en de bladeren met de koolzaadolie. Snijd de appels en uien in partjes.

2. Leg de bloemkool in een ovenschaal en rooster hem 75-90 minuten (afhankelijk van de grootte) in het midden van de oven, of tot de bloemkool door en door zacht is en een goudbruine buitenkant heeft.Bak de appels en uien de laatste 40 minuten mee.

3. Ontpit de dadels voor de tahinsaus, meng ze met de rest van de sausingrediënten, behalve het zout en de peper, in een kom en voeg naar smaak zout en peper toe.

4. Leg de bloemkool in zijn geheel op een groot bord en verdeel de appels en uien, tomaten en bladgroenten eromheen. Sprenkel de tahinsaus erover en bestrooi alles met dukkah. Serveer met gekookte granen naar keuze.

Voor 4 personen

Steaks

  • 1 bloemkool
  • ½ el koudgeperste koolzaadolie

Tahinsaus met kurkuma

  • 2 verse dadels
  •  60 g lichte tahin
  • 4 el water
  • 1 el appelciderazijn
  • ½ tl gemalen kurkuma
  • zeezout en versgemalen zwarte peper

Serveer met

  • 2 rode appels
  • 2 kleine (250 g) geroosterde uien
  • 250 g gemengde tomaten
  • 1 handje bladgroenten
  • 2 tl dukkah
  • gekookte granen, zoals havergrutten, sorghum of wilde rijst

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine