Gerookte vis chowder

Gerookte vis chowder

Bereiding

1 Doe de vis met de melk, laurierblaadjes en nootmuskaat in een pan. Breng tegen de kook aan en laat 10 minuten zachtjes koken.

2 Fruit de ui en aardappel een minuut of 15 in de boter. Zeef de melk boven de aardappel en ui. 

3 Trek de vis met een vork uiteen en houd apart. Pureer het aardappelmengsel in de keukenmachine, schep terug in de pan en voeg zout en peper toe.

4 Roer de room en vis erdoor. Serveer in kommen en verdeel de tomaten en peterselie erover.

Psst…
Op zoek naar meer soeprecepten? 
Zo maak je super-soepen!

4 personen

• 500 g gerookte visfilets

• 600 ml melk

• 2 laurierblaadjes

• snufje nootmuskaat

• klontje boter

• 2 uien, fijngesnipperd

• 300 g aardappels, in blokjes van 2 cm

• 2 tomaten, gesneden

• handvol peterselieblaadjes, gehakt

• 250 ml kookroom


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gouden kookboek