1 Doe de vis met de melk, laurierblaadjes en nootmuskaat in een pan. Breng tegen de kook aan en laat 10 minuten zachtjes koken.
2 Fruit de ui en aardappel een minuut of 15 in de boter. Zeef de melk boven de aardappel en ui.
3 Trek de vis met een vork uiteen en houd apart. Pureer het aardappelmengsel in de keukenmachine, schep terug in de pan en voeg zout en peper toe.
4 Roer de room en vis erdoor. Serveer in kommen en verdeel de tomaten en peterselie erover.
Psst…
Op zoek naar meer soeprecepten?
Zo maak je super-soepen!
4 personen
• 500 g gerookte visfilets
• 600 ml melk
• 2 laurierblaadjes
• snufje nootmuskaat
• klontje boter
• 2 uien, fijngesnipperd
• 300 g aardappels, in blokjes van 2 cm
• 2 tomaten, gesneden
• handvol peterselieblaadjes, gehakt
• 250 ml kookroom