Gepocheerde forel met groenten

Gepocheerde forel met groenten

Bereiding

1 Verdeel de groenten, knoflook en laurierblaadjes over een ruime koekenpan. Leg de visfilets naast elkaar op de groenten en kruiden.

2 Schenk de wijn en bouillon erbij en voeg de dille toe, plus flink wat zout en peper. Leg op elke filet een schijfje citroen. Knip een stuk bakpapier uit met dezelfde grootte en vorm als de pan, leg hem eroverheen en druk het deksel er stevig op.

3 Zet de pan op middelhoog vuur en breng de inhoud aan de kook. Draai het vuur lager en pocheer de groenten en vis 10 minuten. Haal de pan van het vuur en wacht tot de vis na 12–14 minuten gaar is.

4 Verdeel de groenten over 4 diepe borden, leg de vis erop en schep er wat van het pocheervocht over. Bestrooi elke portie met wat dille en citroenrasp. Serveer meteen.

PER PORTIE 246 KCAL, 6,6 G VET (0,1 G VERZADIGD), 32,9 G EIWIT, 10 G KOOLHYDRATEN, 7,9 G SUIKERS

• 1 ui, gepeld, gehalveerd, in dunne ringen

• 1 grote prei, julienne gesneden

• 1 komkommer, zaadlijst verwijderd, vruchtvlees julienne gesneden

• 1 venkelknol, in flinterdunne plakjes

• 1 grote wortel, geschrapt, julienne gesneden

• 2 tenen knoflook, fijngehakt

• 2 laurierblaadjes

• 4 forelfilets (à 150 g), zonder vel

• 100 ml droge witte wijn

• 400 ml vis- of groentebouillon

• 4 el gehakte dille, plus extra

• 4 schijfjes citroen, plus fijngeraspte citroenschil


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine