Deze heerlijke zalm is gemarineerd in het sap van bieten, wat hem niet alleen onoverwinnelijk lekker maakt, maar ook nog eens een plaatje om te zien. Good to know: maak deze gemarineerde zalm een dag van tevoren, want hij moet een nachtje afgedekt in de koelkast staan.
Vis
Dep de zalm droog en leg in een diepe schaal, bedek de zalm met de mosterd-, venkel- en korianderzaad, zout, suiker en bietensap. Zet een nacht afgedekt in de koeling.
Saus
Maak met de mixer mayonaise van de eidooier, mosterd, zout en peper. Druppel langzaam al kloppend de zonnebloemolie erdoor.
Salade
1. Was de veldsla en laat deze uitlekken.
2. Snijd de avocado in blokjes en besprenkel met citroensap (tegen het verkleuren).
3. Maak een asisdressing door de azijn te mengen met mosterd, honing, zout en peper en klop langzaam de olijfolie erdoor.
Serveren
1. Haal de zalm uit de marinade, dep droog met keukenpapier en snijd er met een scherp mes dunne plakjes van.
2. Serveer op een grote plank of verdeel over 10 bordjes en garneer met de salade. Serveer de mayonaise erbij.
Per eenpersoonsportie 755 kcal | 71 gr vet | 3,2 gr koolhydraten | 26 gr eiwit | 2 gr vezels | 4 gr zout