Gemarineerde tuinbonen

Gemarineerde tuinbonen

Voeg dit recept voor gemarineerde tuinbonen maar snel aan je lijstje ‘zondag-prep-favorieten’ toe, want je kunt er echt alle kanten mee op. Serveer ze bij een stukje witvis, als onderdeel van je buddha bowl of zet ze in als topping op een lekkere bruschetta. Als je ze in een luchtdicht potje in de koelkast bewaard, dan kun je er de komende twee weken van genieten.

Bereiding



1. Zet een grote pan met water op middelhoog vuur en breng aan de kook. Voeg de gedopte tuinbonen toe en kook ze in 1-2 minuten beetgaar. Doe de bonen over in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat ze goed uitlekken.

2. Doe de uitgelekte bonen samen met de munt, rode peper, citroenrasp en het sap in een kom. Voeg flink wat olijfolie toe en breng op smaak met zout en peper.

3. Schep de gemarineerde tuinbonen in een gesteriliseerde pot. Serveer ze meteen of bewaar het potje luchtdicht afgesloten in de koelkast (ongeveer 2 weken houdbaar).

Voor 3 potjes

  • 500 g tuinbonen, gedopt
  • 1 klein bosje munt, blaadjes afgehaald, fijngehakt
  • 1 rode peper, zaadlijsten verwijderd, fijngehakt
  • rasp en sap van 1 citroen


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gouden kookboek