Gemarineerde bloemkoolsteak met zeekraal

Gemarineerde bloemkoolsteak met zeekraal

Deze gemarineerde bloemkoolsteak met zeekraal heeft een plekje gekregen in onze top tien van oventoppers. Zorg ervoor dat je de plakken van de bloemkool niet te dun snijdt anders vallen ze uit elkaar, maar verder kan er eigenlijk niets misgaan. Ja, als je vergeet de smaakmakers toe te voegen – maar vergeet je niet toch? Onthoud maar dat ze gemarineerde bloemsteaks heten, met zeekraal on top.

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 210 °C. Wanneer je oven een grillstand heeft, zet je deze aan.

2. Snijd de buitenkant van de bloemkoolbladeren weg maar zorg dat de stam heel blijft. Zet de bloemkool rechtop en snijd van boven naar beneden vier plakken van ongeveer 1,5 cm dik. Zorg dat je grote platte schijven krijgt.

3. Maak een marinade van de olie, za’atar en chilivlokken en bestrijk de bloemkoolplakken met de marinade. Strooi er wat grof zeezout over.

4. Rooster de bloemkoolplakken op een met bakpapier beklede bakplaat ongeveer 15-20 minuten in de oven of totdat ze goudbruin kleuren.

5. Spoel de zeekraal af. Verhit olie of roomboter in een pan en bak de zeekraal 2 minuten op middelhoog vuur.

6. Verdeel de hummus over vier borden en leg er de roergebakken zeekraal en bloemkoolsteaks op.

Tip: Je kunt ook zelf hummus maken

Voor 4 personen

Bereidingstijd 30 minuten

  • 1 grote bloemkool
  • 4 el olijfolie
  • 2 el za’atar
  • 1 tl chilivlokken
  • 2 tl grof zeezout
  • 300 g zeekraal
  • olie of roomboter, om in te bakken
  • 150 g hummus

Verder nodig

  • bakplaat
  • bakpapier

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Alle kerstrecepten