Gehakt-kool dumplings

Gehakt-kool dumplings

Bereiding

Doe de bloem in een kom en mix er geleidelijk 90 ml koud water door, tot je een stevig deeg hebt. Rol er een worst van, wikkel die in vershoudfolie en leg 20–30 min. in de koelkast.

Bestuif een werkvlak met bloem. Snijd het deeg in 24 plakjes en rol die uit tot cirkels van Ø 10 cm. 

Meng de ingrediënten voor de vulling en schep 1 flinke theelepel midden op elke cirkel. Bestrijk de deegranden met water, vouw ze naar elkaar toe en druk vast.

Bak de dumplings 1–2 min. in 1 el olie. Voeg 200 ml water toe, doe een deksel op de pan, zet het vuur laag en stoom nog 4–5 minuten. Houd warm, terwijl je de rest van de dumplings op dezelfde manier bereidt. Serveer met ketjap of chilisaus.

Voor 24 stuks
• 150 g bloem, plus extra
• 2 el olie

Vulling
• 120 g savooiekool, gescheurd
• 200 g varkensgehakt
• 3 lente-uitjes, gesneden
• 1 el rijstwijnazijn
• 1 tl sojasaus
• 1 tl sesamolie


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine