Gegrilde zalmsalade

Gegrilde zalmsalade

Was je al bekend met de combinatie zalm en zeewier? Laat je verrassen door een heerlijke grilsmaak met een tikje zilt en verfrissing van het zeewier en limoen. We zijn benieuwd wat je van deze smaakmakers vindt!

Bereiding

1. Zet de grill op de hoogste stand of steek de bbq aan en bekleed een ondiepe ovenschaal met alufolie. Leg de zalm met het vel omlaag in de schaal, lepel de sojasaus en honing erover en bestrooi met de kruidenmix.

2. Schuif de vis onder de grill of op de bbq en rooster hem 15-18 min., tot de bovenkant donkerbruin en kleverig is en de zalm uit elkaar valt als je erin prikt. Haal onder de grill vandaan, knijp het limoensap erboven uit en zet apart.

3. Rooster het sesamzaad kort in een droge koekenpan op matig vuur.

4. Meng de ingrediënten voor de dressing. Voeg het zeewier en de lente-ui toe en schep alles om. Meng dan de sla erdoor. Verdeel over borden, leg de zalm erop en bestrooi met geroosterd sesamzaad.

Per portie 328 kcal,18,6 g vet (3,1 g verzadigd), 8,2 g eiwit, 9,8 g koolhydraten, 9,2 g suiker

Wil je meer weten over de verschillende superfoods die in dit recept zitten, zoals pompoenpitten? Bekijk dan hier ons Superfood ABC. 

Voor 4 personen

  • 500 g zalmfilet, grote graten verwijderd
  • 2 el natriumarme sojasaus
  • 2 el acaciahoning
  • 1 el togarashi-kruidenmix
  • sap van 1 limoen
  • 1 el zwart sesamzaad
  •  20 g gedroogde zeewiersalade of wakame, fijn gesneden
  • 4 lente-uitjes, fijn gesneden
  • 1 krop bindsla, grof gescheurd

Dressing

  • schil van 2, sap van 1 limoen(en)
  • geraspte schil en sap van 1 sinaasappel
  • 3 cm gemberwortel, geschild en geraspt
  • 1 teen knoflook, geperst
  • 1 el natriumarme sojasaus
  • 1 el sesamolie


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gouden kookboek