Deze gegrilde groenten zijn het ultieme bijgerecht! Grill ze in de oven, in een grillpan, of op de BBQ en serveer met aardappeltjes, rijst, couscous, pasta: de mogelijkheden zijn eindeloos!
1. Blancheer de worteltjes en prei 3 minuten in water met wat zout; giet ze af. Doe ze in een grote, ondiepe schaal met de courgettes, asperges, bonen, specerijen en een scheutje olijfolie. Bestrooi met zout en peper en schep alles door elkaar.
2. Rooster de groenten 5-6 minuten op de hete barbecue tot ze gaar en mooi geschroeid zijn.
3. Doe het sap intussen in een grote, ondiepe kom en voeg eenzelfde hoeveelheid olijfolie toe. Schep de geroosterde groenten door de dressing. Knip er wat tuinkers over en serveer.
Per portie 189 kcal, 13,9 g vet (2,0 g verzadigd), 4,9 g eiwit, 8,7 g koolhydraten, 6,8 g suiker.
Recept: Georgie Socratous; Fotografie: Tara Fisher
Dit recept kan je heel goed bereiden met de Russell Hobbs Satisfry Air & Grill Multicooker. Met een royale inhoud van 5,5 liter is dit jouw nieuwe keukenheld. Binnen een handomdraai zet je de lekkerste gerechten op tafel… Lees hier alles over deze multicooker.