Gegrilde asperges en gepocheerd ei 

Gegrilde asperges en gepocheerd ei 

Bereiding

Is het geen plaatje, dit gerecht? Bourgondisch genieten ten top! Asperges gaan heel goed samen met ei en in dit recept pocheren we het eitje en serveren we het met asperges, parmezaan, toast en muntblaadjes. Hier lees je meer over het perfect pocheren van een eitje. 

1. Breng een pan water met wat zout aan de kook, draai het vuur laag en laat het water zachtjes koken. Verhit een grillpan op middelhoog vuur en rooster hierin het brood.

Leg elke snede brood op een bord en bedruppel met olijfolie. Gril de asperges een paar minuten per kant, bestrooi ze met het
paprikapoeder en verdeel ze over de sneden geroosterd brood.

2. Pocheer ondertussen de eieren 3 minuten in het zachtjes kokende water. Neem ze eruit met een schuimspaan. Laat ze uitlekken en leg ze op de asperges. Rasp de parmezaan erover en bestrooi het geheel met de muntblaadjes.

Per portie 278 kcal, 11,7 g vet (2,6 g verzadigd), 15,8 g eiwit, 25,1 g koolhydraten, 2,9 g suikers

2 personen

• 2 grote sneden zuurdesembrood

• extra vergine olijfolie

• 12 groene asperges

• ½ tl mild gerookte-paprikapoeder

• 2 grote eieren

• parmezaan

• blaadjes van 4 takjes munt


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine