Dit is een geweldig recept om buiten te maken, perfect voor op de barbecue of in folie op open vuur. Als je er vlees bij wilt, dan kun je wat dikke plakken chorizo toevoegen aan de linzen vlak voor je ze weer terugzet in de oven.
1. Verwarm de oven voor tot 200 °C. Bekleed een ovenschaal met een groot stuk bakpapier of aluminiumfolie, of gebruik een ovenzak.
2. Leg de zoete aardappel in de beklede ovenschaal. Vouw het pakket stevig dicht (zie blz. 10-11) en bak het 1 uur in de oven. Als je een ovenzak gebruikt, snijd dan wat sneetjes in de bovenkant om stoom te laten ontsnappen.
3. Meng intussen de linzen met het grootste deel van de peterselie, de chilivlokken, citroenrasp en -sap en een beetje olijfolie. Breng op smaak met zout en peper.
4. Haal de aardappels uit de oven, pak voorzichtig uit. Snijd ze bijna door de helft, besprenkel met olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Doe de boter in het midden van iedere aardappel, schep hier het linzenmengsel op en leg de plakjes geitenkaas erop. Bak dit nog onbedekt 15 minuten tot de geitenkaas is gesmolten en goudbruin wordt.
5. Bestrooi met de rest van de peterselie en serveer met een flinke schep zure room.