Gebakken sliptong met kappertjes 

Gebakken sliptong met kappertjes 

Onze visexpert Bart van Olphen: ‘De sliptong is misschien klein van stuk, maar groots van smaak! Is-ie niet verkrijgbaar, dan kun je ook kiezen voor bijvoorbeeld schar, een platvis die veel lijkt op tong. Hij heeft een iets andere smaak en textuur, maar je kunt hem op precies dezelfde manier bereiden.’ Dank voor de tip Bart, gaan we doen!

Bereiding

1. Verwijder het witte velletje aan  de binnenkant van de citroenschil, gooi het weg en snijd de schil in heel dunne reepjes.

2. Verhit 2 eetlepels van de olie in een koekenpan, voeg de knoflook, olijven, kappertjes en tomaatjes toe en bak  dit alles 2 minuten. Voeg de meeste citroenschil toe plus de peterselie en breng op smaak met zout en peper.

3. Verhit een scheut arachideolie in een grote koekenpan op hoog vuur. Strooi wat witte peper en zout over de sliptongen, leg de vis (in porties)  in de pan en bak ze in 3-4 minuten per kant gaar. Als je boven op de sliptong drukt en het visvlees gemakkelijk loskomt van de graat, is-ie gaar.

4. Verdeel over elk bord 2 sliptongen, wat van het kappertjesmengsel en de rucola, strooi de overige citroenschil erover en bedruppel met wat olijfolie.

Credits tekst: Dorette Kostwinder; Recepten Bart van Olphen; Fotografie Saskia van Osnabrugge; Styling Inge Tichelaar.

Voor 4 personen

  • ⅛ citroenschil
  • arachideolie
  • 1 teen knoflook, gepeld, in dunne plakjes
  • 6 olijven, ontpit, in dunne plakjes
  • 1 el kappertjes
  • 1 el zongedroogde tomaatjes, uitgelekt, in grove stukjes
  • 1 el grof gehakte platte peterselie
  • witte peper
  • 8 sliptongen, schoongemaakt (vraag je visboer dit te doen)
  • 1-2 handenvol rucola

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine