Onze visexpert Bart van Olphen: ‘De sliptong is misschien klein van stuk, maar groots van smaak! Is-ie niet verkrijgbaar, dan kun je ook kiezen voor bijvoorbeeld schar, een platvis die veel lijkt op tong. Hij heeft een iets andere smaak en textuur, maar je kunt hem op precies dezelfde manier bereiden.’ Dank voor de tip Bart, gaan we doen!
1. Verwijder het witte velletje aan de binnenkant van de citroenschil, gooi het weg en snijd de schil in heel dunne reepjes.
2. Verhit 2 eetlepels van de olie in een koekenpan, voeg de knoflook, olijven, kappertjes en tomaatjes toe en bak dit alles 2 minuten. Voeg de meeste citroenschil toe plus de peterselie en breng op smaak met zout en peper.
3. Verhit een scheut arachideolie in een grote koekenpan op hoog vuur. Strooi wat witte peper en zout over de sliptongen, leg de vis (in porties) in de pan en bak ze in 3-4 minuten per kant gaar. Als je boven op de sliptong drukt en het visvlees gemakkelijk loskomt van de graat, is-ie gaar.
4. Verdeel over elk bord 2 sliptongen, wat van het kappertjesmengsel en de rucola, strooi de overige citroenschil erover en bedruppel met wat olijfolie.
Credits tekst: Dorette Kostwinder; Recepten Bart van Olphen; Fotografie Saskia van Osnabrugge; Styling Inge Tichelaar.
Voor 4 personen