De combinatie van de warme pompoen met de lichte witvis is heerlijk. Serveer met krokante aardappeltjes of een vers stukje brood.
1 Verwarm de oven voor op 180 ºC. Schep de pompoen, knoflook, salie, zout, peper en uien op een bakplaat om met 3 el
pompoenpit-olie. Bak 45 min. in de oven.
2 Leg de vis op een dubbele laag alufolie, bedruppel met de rest van de olie en voeg de helft van het citroensap toe.
3 Vouw een pakketje van de folie en leg het op een andere bakplaat. Stoom ze de laatste 10–15 min. met de pompoen mee.
4 Neem de bakplaten uit de oven. Voeg de spinazie en de rest van het citroensap toe aan de pompoen.
5 Schep het op borden en leg de vis erop. Voeg de pompoenpitten toe.
4 personen
• pompoen van 1 kg, geschild en in parten
• tenen van 1 bolletje knoflook, geplet
• 2 rode uien, in partjes
• 15 g salieblaadjes, gescheurd
• 4 el pompoenpitolie
• 4 koolvisfilets
• sap van 2 citroenen
• 100 g spinazie
• handvol geroosterde pompoenpitten