Onze visexpert Bart van Olphen: ‘We eten ze al eeuwenlang, ze zijn de grote trots van het zilte, Zeeuwse land, ze worden bezongen in de liederen van BLØF en zijn niet weg te denken van de menukaart: mosselen, het belangrijkste product uit de Nederlandse schelpdierenkweek. ‘Ons’ delicate schelpje dat door de jaren heen alleen maar wint aan populariteit!’
1. Pel de knoflook en sjalot en hak ze fijn. Smelt de boter in een koekenpan op middelhoog vuur, voeg de gehakte knoflook en sjalot- snippers toe en bak ze 30 seconden. Doe het mosselvlees erbij en bak het tot de buitenkant van het visvlees mooi gekarameliseerd is.
2. Voeg de peterselie toe en breng dit alles op smaak met zout en peper. Roer nog even goed en serveer de mosselen op toast of lekker vers boerenbrood.
Tip Ook heerlijk met wat Pernod — voeg die vlak na de mosselen toe.
Credits: recepten: bart van olphen. fotografie: davis loftus. styling: inge van tichelaar.
4 personen