In dit simpele gerecht zorgt de gember voor een subtiel aroma en vormt een licht pittige tegenhanger voor bij de heilbot.
1 Bestrooi de visfilets aan beide kanten gelijkmatig met 1 tl zout. Snijd ze in repen van 2,5 cm breed en wacht 20 min. Bestuif ze met de maizena en schud overtollige maizena er weer af.
2 Verhit een wok of grote koekenpan op hoog vuur. Doe de olie erin en wacht tot-ie lichtjes rookt. Voeg dan de gember toe en, een paar seconden later, de visfilets. Bak ze tot ze stevig en bijna gaar zijn. Neem ze uit de wok of pan en laat ze uitlekken op
keukenpapier.
3 Giet de olie uit de wok of pan en veeg die schoon. Doe dan alle overige ingrediënten erin, behalve de lente-ui. Breng aan de kook en leg de visfilets weer in de wok of pan; keer ze voorzichtig om ze met het mengsel te bedekken en bak ze in nog circa 1
minuut gaar. Doe ze over op een schaal, bestrooi ze met de ringetjes lente-ui en serveer meteen.
4 personen
• 450 g stevige witvisfilets, bijv. MSC kabeljauw, zeebaars of heilbot
• 2 tl zout
• maizena, voor het bestuiven
• 150 ml arachideolie
• 3 el verse gember, in dunne staafjes
• 2 el kippen- of groentebouillon, of water
• ½ tl gemalen witte peper
• 2½ el shaoxing-rijstwijn of droge sherry
• 2 tl suiker
• 2 tl sesamolie
• 3 el gesneden lente-ui