Dit Spaans getinte gerecht is een lekkere brunch of voorgerechtje voor twee, zoals wordt geserveerd in restaurant alira in Sydney.
1 Verdeel alle ingrediënten voor de saus behalve wijn en azijn over een bakplaat en rooster ze 25 minuten in de oven op 200 ºC, of tot de groenten verkleurd zijn. Zet nu een pan met de wijn en azijn op hoog vuur. Laat voor de helft inkoken, voeg de geroosterde groenten toe en laat zachtjes koken, tot de saus mooi gemengd en dik is. Pureer de saus in een blender. Voeg zout en peper toe.
2 Bak de plakjes chorizo in een grillpan, 1 minuut per kant. Schenk een laag saus in een kleine ovenschaal. Voeg chorizo en doperwten toe en breek de eieren erboven. Bak het gerecht 12 minuten in de oven op 200 ºC, of tot het eiwit is gestold en de dooiers nog vloeibaar zijn. Geef er geroosterd zuurdesembrood bij om te dippen in de dooiers.
1 persoon, brunch
• 1 mild chorizoworstje, in plakjes
• handjevol gekookte doperwten
• 2 eieren
• geroosterd zuurdesembrood, voor erbij
Geroosterde-tomatensaus
• 500 g tomaten, in vieren
• ½ wortel, gesneden
• ¼ prei, in vieren
• ½ rode ui, gesnipperd
• 3 tenen knoflook, grof gehakt
• 4 takjes peterselie
• 2 takjes rozemarijn
• 1 laurierblaadje
• 1 tl chilipoeder
• 1 el gerookt paprikapoeder
• 100 ml witte wijn
• 30 ml sherryazijn