Gebakken bloemkool met kikkererwten

Gebakken bloemkool met kikkererwten

Gezond én lekker eten: gevierd actrice en Oscar-winnares Gwyneth Paltrow laat zien dat dat helemaal niet moeilijk is. In haar kookboek (H)eerlijk deelt ze heerlijke en verrassende recepten die geweldig smaken en toch allemaal vetvrij, suikervrij en (bijna allemaal) glutenvrij zijn. Ook dit bijgerecht met bloemkool en kikkererwten komt uit dat boek.

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Doe de kikkererwten en bloemkool in een grote braadpan met 3 eetlepels olijfolie en een flinke snuf zout. Bak ze, onder nu en dan roeren, ongeveer 45 minuten tot alles mooi bruin en de bloemkool vrij zacht is.

2. Klop intussen de 2 soorten mosterd, de azijn en 4 eetlepels olijfolie met een flinke snuf zout en versgemalen zwarte peper door elkaar. Hussel de mosterddressing en de peterselie door de nog warme groenten. Serveer warm of op kamertemperatuur.

Dit recept komt uit het kookboek (H)eerlijk van Gwyneth Paltrow en Julia Turshen, vol lekkere en gemakkelijke recepten om er goed uit te zien en je geweldig te voelen (€ 10, Kosmos Uitgevers). 

Voor 4 personen

  • 1 blik kikkererwten van 400 g, afgespoeld en uitgelekt en gedroogd op een theedoek.
  • 1 bloemkool, ontdaan van blad (of snijd de jonge bladen in stukken en bak ze met knoflook: verrassend lekker), in roosjes verdeeld
  • extra vergine olijfolie
  • grof zeezout
  • 1 el dijonmosterd
  • 1 el grove mosterd
  • 1 el wittewijnazijn
  • versgemalen zwarte peper
  • 10 g bladpeterselie, fijngehakt

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine