Dat biet en ricotta geweldig samengaan, dat weten we allemaal. Met dit recept maak je deze smaaktopper nog lekkerder met rodewijnazijn en venkel. Smullen!
1. Verwarm de oven voor op 180 ºC. Was de bieten en leg elk exemplaar op een stuk alufolie. Snijd de bovenkant kruiselings in, besprenkel ze met olie, bestrooi met zout en peper, en wikkel ze in de folie.
2. Rooster ze in 1 uur gaar in de oven. Breek de lof- en radicchioblaadjes af. Doe met de venkel in een schaal. Breng op smaak met zout, peper, citroensap en olijfolie.
3. Sprenkel wat rodewijnazijn over de bieten als ze gaar zijn. Leg ze op een bord en trek ze open. Verkruimel de ricotta erover en serveer met de salade.
4 personen
• 4 rode bieten
• olijfolie
• 4 stronkjes lof (rood en wit)
• 1 kropje radicchio
• 1 venkelknol, in heel dunne plakjes
• sap van 1 citroen
• scheutje rodewijnazijn
• 200 g ricotta