Een lekker sticky gerecht van aubergine in een heerlijke honingsaus
1. Doe de aubergineblokjes in een zeef die je op een kom hebt gezet. Bestrooi de aubergineblokjes met ruim zout en laat ze zo 15 min. staan. Giet vrijgekomen vocht weg en wrijf de blokjes droog.
2. Klop het ei los in een grote kom en meng de aubergineblokjes erdoor zodat alle blokjes goed met ei bedekt zijn.
3. Strooi de bloem over de aubergine en schud goed zodat alle blokjes met bloem bedekt zijn.
4. Verhit de olie in een wok en bak de aubergineblokjes goudbruin. Haal de blokjes uit de pan en zet even apart.
5. Doe de honing, tomatenketchup, sojasaus en sesamolie in de pan en verhit al roerend tot een saus. Voeg de blokjes aubergine toe en schep door elkaar. Garneer met het sesamzaad.
Dit recept komt uit Vega Blauw – Uitgeverij Terra
Voor 4 personen