​Gazpacho

​Gazpacho

“My favorite! Een klassiek voorgerecht als je een zomers etentje organiseert, of lekker als frisse lunch. In mijn variant gebruik ik kokosolie, wat het een exotisch tintje geeft. Voor een extra pittige gazpacho doe je er gewoon wat meer rode peper door,”aldus Rens Kroes.

Bereiding

1. Snijd de tomaten en paprika in kleine stukjes. Zet de stukjes van één tomaat apart. Verhit een pan met een wat kokosolie en bak de tomaten en de paprika in 5-7 minuten zacht en het vocht eruit komt.

2. Doe de inhoud van de pan samen met de andere ingrediënten (behalve de overgebleven tomaat) in de blender. Mix tot een schenkbaar geheel en zet de gazpacho in de koelkast tot gebruik. Serveer met de stukjes tomaat. Buen apetito!

Dit is een recept van Rens Kroes. Meer recepten van Rens Kroes? Bestel nu één van haar boeken, zoals Powerfood (€19,99, Uitgeverij Spectrum) of On the Go (€14,99, Uitgeverij Spectrum).

Meer informatie over Rens Kroes? Ga naar haar website, of volg haar op Instagram, Facebook en YouTube.

[Credits: tekst, recepten en fotografie Rens Kroes]

Voor ca. 500 ml soep:

  • 7 rijpe tomaten
  • 1 rode paprika
  • kokosolie, om in te bakken
  • ½ komkommer
  • 1 handjevol verse peterselie
  • 1 el verse tijm
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 biologisch groentebouillonblokje, opgelost in een heel klein beetje water
  • 2 zuurdesemboterhammen
  • 2 el balsamicoazijn
  • 2 el olijfolie
  • ½ rode peper

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gouden kookboek