Garnalenlinguine met venkelsalade

Garnalenlinguine met venkelsalade

Bereiding

Dit geweldige pastagerecht maak je met knoflook, venkel, bleekselderij, rode peper, kaneel, saffraan en munt en zit dan ook barstensvol smaak. de anjovis en tijgergarnalen maken ‘m af. Bon appetito! 

1. Doe het brood en de gepelde tenen knoflook met 1 eetlepel olie in de keukenmachine en hak alles tot broodkruimels. Doe de kruimels in de hete koekenpan en bak ze terwijl je regelmatig roert goudbruin.

2. Doe de linguine in de grote pan, giet er voldoende gezouten kokend water bij om ze onder te zetten en kook ze volgens de aanwijzingen op de verpakking. Zet de fijne snijplaat in de keukenmachine en snijd de gehalveerde venkelknol, het schoongemaakte bleekselderijhart, de bovenste helft van het bosje munt en de hele citroen fijn.

3. Doe alle gesneden groenten in een mengkom en hussel ze met 1 eetlepel olie en een snufje peper en zout door elkaar

4. Kieper het broodkruim in een kleine kom en zet de pan terug op laag vuur. Hak de Spaanse peper fijn en doe hem met de ansjovis en een beetje van hun eigen olie, de kaneel, de saffraan en de garnalen in de pan en draai het vuur hoog. Knijp er met een knoflookpers de ongepelde tenen knoflook bij, giet de passata in de pan en breng de saus aan de kook

5. Knijp de citroen uit boven het mengsel in de koekenpan en doe de spaghetti met een keukentang rechtstreeks in de saus. Rasp er de parmezaan over, hussel alles zodat het er aan alle kanten mee bedekt wordt en voeg naar smaak peper en zout toe. Schep de pasta op een schaal, maak hem eventueel aan met een scheutje van het kookvocht, pluk er de blaadjes basilicum over en serveer er het broodkruim en de salade apart bij.

Voor 4 personen
Broodkruim
– 2 sneetjes boerenbrood (60 g)
– 2 tenen knoflook
– extra vierge-olijfolie
Pasta
– 320 g linguine
– 1 verse rode Spaanse peper
– 4 ansjovisfilets
– 1 flinke snuf gemalen kaneel
– 1 plukje saffraan
– 360 g rauwe tijgergarnalen, gepeld
– 2 tenen knoflook
– 500 g passata (di pomodoro)
– 1 citroen
– 30 g Parmezaanse kaas
– een paar takjes verse basilicum
Salade
– 1 venkelknol
– ½ bleekselderijhart
– 1 bosje verse munt
– 1 citroen


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine