De romige kokosroom combineert geweldig met de smaak van de garnalen. Rode peper, koriander en limoen maken deze curry helemaal af!
1 Verhit de olie in een pan en fruit de ui, de knoflook, de peper, de gember, het citroengras en de kaffirlimoenblaadjes 4-5 minuten op matig vuur, tot ze zacht zijn, maar nog nog niet verkleurd zijn.
2 Voeg de garnalen, de groenten, de kokosroom en de bouillon of het water toe. Breng zachtjes aan de kook en laat 3-5 minuten doorkoken tot de garnalen gaar zijn en de groenten zacht.
3 Neem de pan van het vuur en druppel er een beetje vissaus en wat limoensap naar smaak bij. Serveer in een kom rijst en garneer met reepjes rode peper, koriander en schijfjes limoen.
3 personen
• 1-2 tl arachideolie
• 1 grote ui, fijngehakt
• 2 tenen knoflook, fijngehakt
• 1-2 rode pepers, in plakjes gesneden, plus extra voor erbij
• een stukje verse gember van 3 cm, fijngehakt
• ½ stengel citroengras, fijngehakt
• 2 kaffir-limoenblaadjes
• 400 g rauwe grote garnalen, gepeld
• 200 g peultjes of sperziebonen
• 100 g doperwten
• 50 g kokosroom
• 100 ml groentebouillon of water
• Thaise vissaus (nam pla)
• wat limoensap, plus schijfjes limoen voor erbij
• gekookte rijst, voor erbij
• korianderblaadjes, voor erbij