Garnalen met volkorennoedels

Garnalen met volkorennoedels

Bereiding

1 Kook de noedels in een grote pan volgens de instructie op de verpakking, laat ze uitlekken en doe ze in een kom met koud water.

2 Meng de dressingingrediënten in een kom. Laat de noedels uitlekken en schep de dressing erdoor.

3 Verhit de zonnebloemolie in een grote hapjespan op middelhoog vuur en bak de chilivlokken en steranijs 1–2 minuten tot het begint te geuren. Roer de tamarindepasta erdoor en voeg de garnalen en limoenrasp toe. Bak ze ongeveer 2 minuten mee tot de garnalen roze zijn — schep ze af en toe om.

4 Neem de garnalen en het meeste tamarindevocht uit de pan, en houd apart. Doe de paksoi, sugarsnaps en 15 ml water in de pan. Roer goed en leg het deksel op de pan. Laat de paksoi in 3–4 minuten slinken.

5 Neem het deksel van de pan. Voeg de roze garnalen en noedels toe en verhit 2 minuten mee.

6 Schep het limoensap erdoor. Bestrooi het gerecht met de cashewnoten en serveer.

Tip Tamarindepasta, gemaakt van de gelijknamige vrucht, geeft een citrusachtige smaak aan je gerecht. De pasta is in de meeste grote supermarkten te koop of online, bijvoorbeeld bij onlinetoko.eu.

PER PORTIE 393 kcal, 9,8 g vet (1,6 g verzadigd), 20,8 g eiwit, 54,5 g koolhydraten, 14 g suikers

3–4 PERSONEN

• 200 g volkorennoedels

• 1 el zonnebloemolie

• ½ tl chilivlokken

• 1 steranijs

• 2 el tamarindepasta (zie tip)

• 250 g verse rauwe garnalen, met staart

• rasp en sap van 1 limoen, plus 1 partje

• bladeren van 2 struikjes paksoi, gesneden

• 100 g sugarsnaps

• 25 g cashewnoten, geroosterd, grof gehakt



Noedeldressing

• 2 rode chilipepers, fijngesneden

• 2 tenen knoflook, gepeld, geperst

• stukje gemberwortel (à 2 cm), gepeld, fijngeraspt

• 2 el tamari of lichte sojasaus

• 1 el rijstazijn

• ½ el sesamolie

• rasp en sap van 2 limoenen

• 2 tl honing


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine