GARNALEN MET TUINBONENPUREE

GARNALEN MET TUINBONENPUREE

Als je een keer een andere pesto wilt maken dan een klassieke versie van olijven, kies dan voor een variant met tuinbonen! Prak ze met wat knoflook, basilicum en chilipeper – lekker op knapperige toast of als super-de-luxe dip.

Bereiding



1 Breng een pan met ruim water en wat zout aan de kook, voeg de tuinbonen toe en blancheer ze 1 minuut. Laat ze uitlekken en spoel ze af met koud water. Pel de teen knoflook en doe hem in een blender samen met de tuinbonen, het basilicum, de pijnboompitten, de rasp en het sap van de helft van de citroen plus de olie en maal tot een gladde puree. Snijd de chilipeper fijn en voeg toe.

2 Verhit een grillpan op hoog vuur en bak de garnalen (eventueel in porties) ongeveer 3 minuten per kant, tot ze geschroeid en gaar zijn. Doe ze in een grote schaal en schep ze om met de pesto. Knijp de tweede citroenhelft erboven uit en serveer met het stokbrood.

4 PERSONEN 



• 150 g gedopte tuinbonen

• 1 teen knoflook

• 2 bosjes basilicum

• 50 g pijnboompitten

• 1 citroen

• 5 el extra vergine olijfolie

• 1 rode chilipeper

• 20 grote garnalen, ongepeld

• stokbrood, voor erbij


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine