Fusilli met olijven

Fusilli met olijven

Deze fusilli met olijven is warm erg lekker, maar als je het laat afkoelen is het een heerlijke salade voor bijvoorbeeld een picknick met het gezin. Als je geen kleine trostomaatjes kunt vinden, neem er dan kerstomaatjes voor. Wij zijn verzot op de unieke smaak van Ligurische taggiasca-olijven, die in een goede Italiaanse winkel te koop zijn, maar Griekse kalamata’s zijn een goede vervanger en misschien gemakkelijker te krijgen.

Bereiding



1. Meng de tomaten, olijven, ui, olijfolie en wat zout en peper in een grote kom. Dek het mengsel af en houd het apart.

2. Breng een grote pan water met wat zout aan de kook en kook de fusilli al dente gaar (volg de aanwijzingen op de verpakking). Laat ze uitlekken en doe ze bij de tomaten. Roer goed.

3. Bestrooi alles met basilicum en zet het direct op tafel of geef het koud als een pastasalade. Doe er vlak voor het opdienen een scheutje olijfolie bij.

Credits Recepten Gennaro Contaldo  Fotografie David Loftus
 

Voor 4 personen

  • 400 g kleine trostomaatjes
  • 100 g taggiasca-olijven, ontpit
  • ½ rode ui, in dunne plakjes
  • 100 ml extra vergine olijfolie, plus iets extra voor de laatste hand
  • zout en versgemalen zwarte peper
  • 350 g fusilli
  • handje verse basilicumblaadjes




 


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine