Deze fusilli met olijven is warm erg lekker, maar als je het laat afkoelen is het een heerlijke salade voor bijvoorbeeld een picknick met het gezin. Als je geen kleine trostomaatjes kunt vinden, neem er dan kerstomaatjes voor. Wij zijn verzot op de unieke smaak van Ligurische taggiasca-olijven, die in een goede Italiaanse winkel te koop zijn, maar Griekse kalamata’s zijn een goede vervanger en misschien gemakkelijker te krijgen.
1. Meng de tomaten, olijven, ui, olijfolie en wat zout en peper in een grote kom. Dek het mengsel af en houd het apart.
2. Breng een grote pan water met wat zout aan de kook en kook de fusilli al dente gaar (volg de aanwijzingen op de verpakking). Laat ze uitlekken en doe ze bij de tomaten. Roer goed.
3. Bestrooi alles met basilicum en zet het direct op tafel of geef het koud als een pastasalade. Doe er vlak voor het opdienen een scheutje olijfolie bij.
Credits Recepten Gennaro Contaldo Fotografie David Loftus
Voor 4 personen