Fusilli met champignonsaus & paddenstoelen

Fusilli met champignonsaus & paddenstoelen

Deze heerlijke pasta met champignonsaus, paddenstoelen en rucola is een feestje op tafel! Bovendien maak je het gerecht klaar in een handomdraai. Dankzij de eiwitrijke peulvruchten pasta mis je het vlees geen moment. Het ideale gerecht voor tijdens de Nationale Week Zonder Vlees!

Bereiding

1. Snijd de ui fijn, de kastanjechampignons in plakjes en scheur de paddenstoelen in grove stukken.

2. Kook de peulvruchten pasta fusilli kikkererwten in 7 minuten gaar in een pan met ruim kokend water.

3. Verhit olijfolie in een koekenpan en fruit de ui 2 minuten totdat deze glazig begint te worden. Voeg de knoflook, champignons, paddenstoelen en chilivlokken toe en bak kort mee. Voeg de melk, water en mix voor champignonsaus toe en breng het geheel al roerend aan de kook. Laat de saus ongeveer 2 minuten zachtjes doorkoken, roer af en toe.

4. Serveer de saus over de fusilli en garneer met Parmezaanse kaas en rucola.

 

Dit recept is afkomstig van Greenfoodlab die zich inzetten voor de week zonder vlees. 

voor 4 personen

  • 300 g Honig Peulvruchten pasta Fusilli kikkererwten
  • 1 verpakking Honig Mix voor champignonsaus
  • 400 g kastanjechampignons
  • 250 g gemengde paddenstoelen
  • 1 witte ui
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 40 g rucola
  • 40 g Parmezaanse kaas
  • 200 ml melk
  • 200 ml water
  • 1 el olijfolie, om te bakken
  • ½ tl chilivlokken

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine