Frittata vs. Salade

Frittata vs. Salade

Ellen: Wanneer ik met ‘slechts’ een salade kom aanzetten, krijg ik standaard de opmerking dat dit toch geen volwaardige lunch is. De oplossing: twee totaal verschillende gerechten met nagenoeg dezelfde ingrediënten. Twee eieren, wat melk en een sneetje brood extra en meneer is tevreden. Mevrouw dus ook.’

Bereiding

Voor haar:

1. Maak de dille-olie door 1 eetlepel olijfolie te mengen met de dille, knoflook, zout en peper.

2. Breng een pan water aan de kook en blancheer 25 gram sugar snaps 2-3 minuten. Haal de sugar snaps eruit met een schuimspaan en laat het water op het vuur staan.

3. Gril intussen de helft van de courgettelinten in een droge grillpan tot ze licht verkleuren.

4. Breng het water weer aan de kook, doe de wittewijnazijn erbij en roer het water flink door, zodat er een kolk ontstaat. Breek het ei vlak boven de kolk en kook hem 3½ minuut in zachtjes kokend

water. Vind je dit spannend? Je kunt het ei ook in met olie ingevet plasticfolie verpakken en zachtjes in het kokend water laten zakken – succes gegarandeerd!

5. Verdeel de helft van de waterkers of snijbiet over een bord, gevolgd door de sugar snaps, courgettelinten, sjalot en het gepocheerde eitje. Druppel de dille-olie over de salade, verkruimel de helft van de geitenkaas erover en bestrooi met 1 eetlepel gemengde zaden en pitten. Breng eventueel op smaak met zout en peper.

Voor hem

1.Kluts de eieren met de melk, de dille en zout en peper.

2. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en fruit de knoflook en sjalot 3 minuten.

3. Voeg de overgebleven courgettelinten en sugar snaps toe en bak ze 3-4 minuten mee.

4. Voeg de overgebleven waterkers of snijbiet toe, gevolgd door het eiermengsel – zorg ervoor dat de waterkers of snijbiet en courgette goed over de pan verdeeld zijn.

5. Leg het deksel op de pan en laat de frittata op middelhoog vuur in 7-8 minuten stollen.

6. Strooi de overgebleven geitenkaas erover en laat die met het deksel op de pan in 1-2 minuten smelten.

7. Garneer met 1 eetlepel zaden en pitten en serveer met brood.

Voor hem en haar

  • 2 el olijfolie
  • 40 g sugar snaps of verse doperwten
  • ½ courgette, in lange linten
  • 100 g waterkers of snijbiet
  • 60 g geitenkaas
  • 2 el gemengde zaden en pitten
  • zout
  • versgemalen peper

Voor haar

  • blaadjes van 1 klein takje dille
  • ½ teen knoflook, geperst
  • scheutje wittewijnazijn
  • 1 ei
  • 1 sjalot, gepeld, in dunne ringetjes

Voor hem

  • 2 grote eieren
  • 4 el melk
  • 1 tl gehakte dille
  • 1 teen knoflook, geperst
  • 1 sjalotje gepeld, fijngesnipperd
  • 2 sneetjes boerenbrood

Tool

  • grillpan

 


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine